BRM 200 Merselo [Limburgs Fietsparadijs] 2017-05-06

Als je dan op de site van de NTFU de wat langere tochten aan het bekijken bent loop je op het gegeven moment aan tegen de brevetten van Randonneurs NL. Tochten van 200 en meer kilometer en dat sprak me best wel aan. Het toeval wilde dat er enkele brevetten georganiseerd werden die starten vanuit Merselo en dat is via het pontveer maar een kleine 15 kilometer dus prima te doen.

Vooraf contact gezocht met de organisator van de brevetten in Merselo en zelfs de week voorafgaand samen met Jan van Osch dit brevet voorgereden.

Vanaf de start in Merselo gaat deze tocht via de Peel naar Asten en Heeze om via het Leenderbos om verderop Belgiƫ bij de Achelse Kluis binnen te rijden. Wat meteen opvalt in Belgiƫ is dat de fietspaden echt goed zijn. De titel van dit brevet doet zijn naam dan ook eer aan.
Op 79 km in Koersel bij de uitkijktoren is CP1. Na een kop koffie met een stukje gebak wordt de weg vervolgt richting het Albert Kanaal. Dit kanaal wordt over het jaagpad gevolgt in de richting Hasselt. Net voor Hasselt ligt een spoorbrug over het kanaal en deze spoorbrug is aangemerkt als foto-controle. Toch grappig om te zien als een groep fietsers allemaal een selfie staat te maken langs het kanaal met de spoorbrug op de achtergrond.
Na de spoorbrug wordt de weg langs het kanaal verlaten en wordt koers gezet in noord-oostelijke richting naar Bree. In de binnenstad bevind zich op 137 km CP2. Na wat versnaperingen genomen te hebben wordt de route in noordelijke richting vervolgt om na enkele kilometers de grens naar Nederland weer te passeren.
Bij Weert wordt de Zuid-Willemsvaart in noordelijke richting gevolgt en vanaf Nederweert de Noordervaart. Bij het kanaal van Deurne wordt in noordelijke richting weer dwars door de Peel heen gereden om tenslotte na 206 km te finishen in Merselo.
Na wat warme inwendige versterkingen genuttigd te hebben wordt aan de laatste 14 km huiswaarts begonnen.

Mijn eerste brevet voltooid. Kijken of ik over een paar weken het 300 km brevet vanuit Merselo ook nog zo leuk zal gaan vinden. We zullen zien.....

BRM#001 RRTY#1

Reacties