BRM 300 Merselo [Über den Ochsenkopf] 2017-05-20

Het brevet van 200 km van begin mei dit jaar beviel me wel en daarom maar ook ingeschreven voor de 300 km.
Voorbereiding was niet ideaal. De dag ervoor kwam mijn vriendin terug uit Berlijn en heb ik haar opgehaald in Venlo aan het station 's avonds rond een uur of 22:00. Dan lig je ook pas rond 23:00 in bed en snel even de wekker gezet. Half 5 opstaan is niet 5:30....dan mis je ineens een uur en dreigt alles fout te gaan lopen. Dat wordt dus niet op de fiets naar Merselo maar hop...fiets achter in wagen en ik was ongeveer 5:55 in Merselo bij de start. Even administratie afhandelen, kopje koffie, deelnemers uitzwaaien en dan jezelf klaar gaan maken om ook te kunnen vertrekken en zo rond 6:30 zat ook ik op de fiets. Na een kleine 30 km was ik niet meer de laatste toen ik twee ligfietsen ingehaald had. Direct daarna kwam ik Kick Willemen tegen die op dat moment een lekke band was aan het herstellen. We zijn toen samen verder gereden en gedurende de rest van de rit elkaar heel vaak tegen gekomen maar vanaf CP-03 zijn we bij elkaar gebleven. Dit hoofdzakelijk omdat het voor ons beide de eerste keer was dat we een 300 km reden en om te voorkomen dat we alleen door het donker zouden moeten rijden.
Op 65 km was de eerste CP waar we nog vroeg op de dag een kop koffie en stuk gebak namen. Het was net 9:00 uur geweest dus mocht wel even. Na CP-01 ging de tocht langs de Belgische kant van de Maas verder in de richting van de Voerstreek. Je komt daar langs echt mooie stukjes zoals de stop van Ternaaijen en Fort Eben-Emael maar net hiervoor zat er ineens een zekere Ivo Miessen op een bankje te kijken.....geheime controle.
Na deze controle verder naar het zuiden om dan helemaal om Maastricht heen richting de Voerstreek te rijden. Dat was ook de reden om uitgerekend daar de geheimne controle te plaatsen omdat met anders door Maastricht zou kunnen afkorten. CP-02 bevond zich op een mooie locatie midden in 's-Gravenvoeren. Na deze controle post ging de tocht verder door mooi heuvelachtig terrein. Niet de scherpe korte klimmetjes die ik gewend was vanuit de regio Nijmegen maar gewoon wat rustiger steigend en dan wel een stukje langer doorgaand. Zo ging de tocht ook verder over de Vehnbahn. Een fietspad aangelegd op een voormalige Belgische spoorlijn over Duits grondgebied. Dit pad ging toch stiekem naar de 600m hoogte zonder dat je dat echt goed merkte. Na deze Vehnbahn kwamen we in wat steilere klimmetjes en afdalingen en tussen die heuvels in ook nog CP-03 in Simonskall. We waren in ieder geval over de helft heen met 180km op de teller. Vanaf dit punt was het een beetje race tegen de klok. We moesten immers het pontveer naar Kessel halen anders moest er omgereden worden over de brug in Venlo. Iets waar we niet echt zin in hadden omdat dat ook nog 10 km verder zou gaan worden. Dus flink doortrappen.
Als je dan bij CP-04 aankomt en je kijkt op je klok dan blijk je gewoon nog ruim voldoende tijd te hebben om het pontveer te gaan halen. Gezien het feit dat we honger hadden, dat het al wat later in avond was (20:45) en omdat deze controle gevestigd was in een snackbar was al vrij snel duidelijk wat we zouden gaan doen....even een vette bek halen!
Na gegeten te hebben werd alles in gereedheid gebracht voor het donker. Reflecterende hesjes en verlichting en hop...we konden de nacht in en de laatste 50 km naar de molen in Merselo afleggen.
Om 23:45 tenslotte arriveren we bij de eindcontrole. We zijn niet de laatsten want die komen een paar minuten na ons aan en zo is iedereen voor 0:00 uur gefinished en nog altijd ruim binnen de tijd.

BRM#002

Reacties