Corona Perikelen (Golf 2 en 3)

begin september 2020
De besmettingen in Nederland lopen langzaam weer op. Nog geen reden om je druk te maken. Het brevet van Merselo kan gewoon doorgaan.

26 september 2020
Voor vandaag stond eigenlijk de 600 vanuit Boekelo naar het Sauerland op de agenda. Door de 2e corona golf zijn nu de mensen uit nederlandse risico gebieden in de Randstad alleen nog welkom in Duitsland met een negatief attest (welke je in Nederland niet krijgt) of na een quarantaine van 10 dagen. Om deze beperkingen die er in Duitsland gelden wordt uiteindelijk het brevet gecancelled.

10 oktober 2020
De 200 vanuit Groningen (Bos en Berg) gaat nog gewoon door. Vanwege de voorspelde hoeveelheden regen die dag laat ik deze aan mij voorbij gaan. Ik pak later deze maand wel de 200 van Maasland.....dacht ik....

13 oktober 2020
De 2e golf was al een feit en nu wordt ook een 2e lockdown afgekondigd. We houden de situatie in de gate en zodra er weer iets mogelijk is zullen we weer brevetten gaan organiseren maar voorlopig wordt het weer #RideSolo

8 december 2020
Wat al tijdje eraan zat te komen dan nu toch definitief: Ook het laatste brevet van 2020 (Tecklenburg) wordt van de kalender geschrapt.

14 december 2020
Aangekondigde lockdown tot 19 januari 2021. Dat betekend dat je per direct een streep kunt zetten door de brevetten tot half februari en wie weet wat erna nog allemaal geschrapt mag gaan worden.

5 januari 2021
Allemaal dikke fiets.....vandaag heb ik een aanmeldformulier aangevraagd voor de HCH 2021. Deze 1200 km tocht van Herentals via Parijs naar Cosne sur Loire en via Reims terug wordt verreden vanaf 7 juli 2021. Zonder vaccin was er vorig jaar in juli al heel veel mogelijk en ik verwacht dat in 2021 mét vaccin de situatie eigenlijk alleen maar beter zal kunnen zijn. Aangezien er op dit moment geen ondersteuning en overnachting is voorzien is het risico dat je loopt ook gering en beperkt zich tot inschrijfgeld 12 euro en medaille 10 euro.....zeer goed te overzien dus.

13 april 2021
Inmiddels zitten we alweer in een 3e golf. De kans dat de lange tochten grensoverschreidend georganiseerd kunnen gaan worden neemt eigenlijk met de dag af. Ik heb 2 tochten in het visier. Dordrecht Bordeaux welke al naar september is verplaatst en de HCH in juli. De kans dat we in juli zonder problemen Franrijk in kunnen rijden zijn vrij klein en de kans dat Bordeaux doorgaat neemt ook met de dag af.
Huidige inschatting is dat we hopelijk in juni weer aan de slag kunnen met brevetten maar we zullen zien.

25 mei 2021
Sinds 19 mei zijn er versoepelingen maar was nog niet duidelijk wat dat voor de brevetten zou gaan betekenen.
Vandaag, 25 mei, staat er ineens op de NTFU site dat toertochten weer mogen .... mits geen wedstrijd, geen grabbelbakken met bananen, doorstroming ..... dus gewoon corona-proof.
We mogen weer
Het eerste brevet gaat worden Valkenswaard en heb er zin in.....na 7 maanden #RideSolo mag het eindelijk weer.

4 juni 2021
Vandaag heb ik definitief een streep door de HCH heen gezet omdat ik niet zie dat Frankrijk begin juli voldoende open zal zijn om daar op een verantworode manier een brevet te kunnen gaan fietsen. Dan maar de focus gaan leggen op ons eigen 1200 LRM brevet welke mogelijk als alternatief van Bordeaux gaat komen.

Reacties